Ken Kesey “Guguk Kuşu”… Ken Kesey’in yazdığı Guguk Kuşu mahkum olduğu cezaevinden kurtulabilmek için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy’nin dramını anlatan, sıra dışı bir kişiliğe sahip mahkumun davranışları cezaevi yetkililerinin dikkatini çekince akıl hastanesine gönderilerek deli olduğuna karar verilir.

Ken Kesey “Guguk Kuşu”

Filme uyarlanmıştı

Randle’nin yeni yeri tımarhanedir. Hastanede de rahat durmayan Randle burada da uyumsuz hareketlerine devam eder ve tüm arkadaşlarının ve hastane yetkililerinin dikkati çeker. Daha sonra Ratched hemşire Randle’ı gözlemlemeye başlar. Ratched ve Randle arasında zıtlaşmalar, çatışmalar başlar.

Guguk Kuşu daha sonra edebiyattan filme aktarılmış Jack Nickholson, Dean R. Brooks, Michael Berryman’ın oyunculuklarıyla yeniden hayat bulan roman kütüphanenizde olması gereken kitaplardan biri…

“Muhteşem bir ilk roman… İnsanın içindeki iyilik ve kötülüğe dair sağlam, samimi bir hikâye… Kesey’nin bu kitabı, orta düzeyde kültürlü bir toplumun ‘kurallarına’ ve bunları dayatan görünmez ‘hükümdarlara’ karşı atılan bir başkaldırı çığlığı niteliğinde.”
(Time)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here