Türküler Söyleyerek Tanış Olalım Fırat Tanış’la Gelin Tanış Olalım tiyatroseverlerle birlikte olmaya devam ediyor.

Tiyatro sanatçısı, dizi oyuncusu, sinema filmi yönetmeni Fırat Tanış 05 Mayıs 1975 İstanbul’da dünyaya gelmiş. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi. Tiyatroya olan ilgisi henüz lise yıllarındayken başlamış. İstanbul Beyazıd Lisesi’nde okurken Liseler Arası Tiyatro Yarışması’nda ödüller aldı. 1998-2001 yılları arasında Kemal Kocatürk, Başar Sabuncu, Mehmet Ulusoy’la birlikte çalıştı.

Türküler Söyleyerek Tanış Olalım

2002 Sır Çocukları, 2003 Tramvay, Beyaz Melek, Dilber’in Sekiz Günü, Vay Arkadaş Manik, Dildo ve Tik sinema filmlerinde rol aldı. Radyo-Madyo, Yeditepe İstanbul, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Aşka Sürgün, Ihlamurlar Altında, Menekşe ile Halil, Geniş Aile gibi televizyon dizilerinde oynadı. Ayrıca söz ve müziği kendisine ait olan şarkılar Emre Altug, Gülay, Levent Yüksel seslendirdi. Emre Altuğ’un seslendirdiği Yani isimli şarkısını henüz ondört yaşındayken besteledi.

Ayrılık, Martı, E-mülteci.com, Testosteron, Hırçın Kız Sly, Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım gibi tiyatro oyunlarında oyunlarında oynadı. Sanatçı meslek yaşamı boyunca bir çok ödülünde sahibi oldu.

Tuhaf Zamanlar adlı kısa filmin müziğini yaptı. Karınca Kapanı filminin de kurgusunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdi.

“Tanışalım da “işi kolay kılalım, sevelim sevilelim zira bu dünya kimseye kalmaz.”

Fırat Tanış Gelin Tanış Olalım’da birbirinden farklı kültür ve yörelere ait 11 türküyü seslendiriyor. 11 türkünün yer aldığı gösterinin yazarı Prof.Dr. Semih Çelenk, Yunus’u rehber edinmiş bu yol hikayesini yazarken.

“Bu yol uzaktır,menzili çoktur,
Geçidi yoktur derin sular var.”

Kibirden kavgaya, servetten korkuya … tüm engeller aşılamasa, menzile varılamasa bile mühim olan yolda olmak. İşte o yolun ışıkları; Yunus Emre’den Aşık Veysel’e, Pir Sultan’dan İbrahim Hakkı’ya, Somuncu Baba’dan Karacaoğlan’a… hep bunu öğütlemişlerdi. Yaşasalardı da aynı şeyi diyeceklerdi Nesimi gibi:

“Bir nefesçik söyleyelim,
Dinlemezseniz neyleyelim.
Eksiklik kendi özümüzde,
Darına durmağa geldik”.

Aradığımız sır belki de hiç tahmin edilmedik kadar kolay bir yerde saklıdır.

Fırat Tanış her birinin hikayesi olan bu 11 türküyü söylerken oyunculuğunu şiirle ve müzikle bütünleştirip, içselleştirerek ortaya muhteşem bir müzikal oyun da çıkarıyor. Oyun adeta bir terapi etkisi yaratıyor diyebiliriz.

Don Kişot Tiyatro Fırat Tanış ile Gelin Tanış Olalım 

13 Ocak Pazar günü saat 17:00-20:00’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi

16 Ocak Çarşamba günü saat 20:30’da  Bostanlı Suat Taşer Tiy. İzmir

19 Ocak Cumartesi günü saat 20:30’da  Mall of Antalya Gösteri Merkezi Antalya

26 Ocak Cumartesi günü saat 20:30’da  Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi İstanbul

27 Ocak Pazar günü saat 16:00’da Artısahne Mecidiyeköy İstanbul

02 Şubat Cumartesi günü saat 20:30’da  Caddebostan Kültür Merkezi İstanbul

09 Şubat Cumartesi günü saat 21:30’da  Mall of İstanbul MOİ Sahne İstanbul

19 Şubat Salı günü saat 20:30’da  MEB Şura Salonu Ankara

23 Şubat Cumartesi günü saat 20:30’da Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, İstanbul

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here