Şebnem Ferah Harbiye Açıkhava Konseri
Şebnem Ferah Harbiye Açıkhava Konseri

Rock müziğinin başarılı ve de güçlü seslerden Şembem Ferah İstanbul halkı için unutulmaz bir konser vermeye hazırlanıyor.

Geçmişten günümüze en güzel şarkılarını seslendirecek olan Şebnem Ferah Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda muhteşem bir konser verecek.

Konser, 27 Ekim Pazar günü saat 21:30’da gerçekleşecek.

Şebnem Ferah Kimdir?
Şebnem Ferah,12 Nisan 1972, Yalova, Türk rock müzik sanatçısı.
2 Nisan 1972 tarihinde, Üsküp’ten Yalova’ya göç eden bir ailenin üç kızından en küçüğü olarak Yalova’da dünyaya geldi.Şebnem Ferah’ın müziğe olan ilgisi 5-6 yaşlarında başlamış ve müzikle tanışmasında ailesinin çok büyük rolü olmuştur.
Ferah’ın ailesinde hemen hemen herkes müzikle iç içe ve evin her köşesinde enstrüman olduğu için müzik konusunda bilgili ve hazır olarak piyasaya atıldı.İlkokulda mandolin ve solfej dersleri almaya başladı, okul orkestrasında da solistlik yaptı.
Liseyi Bursa Özel Namık Sözeri Lisesi’nde yatılı bir öğrenci olarak okudu ve bu dönemler Şebnem Ferah’ın kendisini tanımasına, tek başına ayakta kalmasına yardımcı oldu.Şebnem Ferah’ın müzik hayatı daha sonra okul orkestraları ve küçük topluluklarla devam etmiştir.
Lise yıllarında “Pegasus” adlı grubuyla beraber çalışan ama kafasında bir kız grubu hayali olan Ferah, 80’lerin ortasında Bursa’da açılan bir stüdyo sayesinde Sedat Yıldırım Sarıca ile tanışmış ve bu hayalini 1988 yılında kurduğu “Volvox” grubuyla gerçekleştirmiştir.
Müzik ile daha yoğun ilgilenebilmek için ODTÜ Ekonomi Bölümü’nü 2. sınıftan terk etmiş ve daha sonra İstanbul’a gelince İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü’ne kaydolmuştur. Dr. Skull’un emeklilik konserinde Özlem Tekin ile birlikte ön grup olarak çıkmışlardır.
1994 yılında Volvox grubunun dağılması sonucu Şebnem Ferah bireysel çalışmalarına başlamıştır. Onno Tunç ve Sezen Aksu’nun karşılaşmasıyla müzik yaşamında yeni bir sayfa açılmıştır. 3 oktavlık bir ses aralığına sahiptir.
Aktivizm
1997 yılında uyuşturucuyla mücadele kapsamında başlatılan, Devlet bakanı Işılay Saygın ve Başbakanlık Aile Araştırma Kurumuyla birlikte, Raks Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı, Raksnet ve Genç tv’nin destek verdiği kampanya için hazırlanan şarkıda (sözler Hakkı Yalçın’a ve beste Özkan Turgay’a ait “İnsanca Yaşamak”), Gülşen, Harun Kolçak, Pınar Aylin, Emrah, Ebru Gündeş, Yılmaz Morgül, Emel Sayın, Levent Yüksel gibi 23 sanatçı, dört pop müzik grubu, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe, İstanbulspor ve Zeytinburnuspor’dan futbolcuların yer aldığı vokal grubu ve 12 kişilik Yücel Elmas Çocuk Korosu ile birlikte seslendirdi. Klibini İzzet Öz’ün hazırladığı şarkı, cd olarak da yayınlandı. Cd içerisindeki şarkının yeni halindeyse, Şebnem Ferah, Serdar Ortaçla beraber şarkıyı yorumladı.
Hürriyet’in düzenlediği ‘Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’ için 8 Mart 2009’da TİM’deki Enbe Orkestrası’nın eşliğinde verilen konserde Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Aylin Aslım, Funda Arar, Aynur, Rojin ve Şevval Sam ile birlikte yer almıştır.
Şarkıcının imza ve şarkı sözlerini içeren tişörtler Mor Çatı yararına satışa çıktı[13]. 30 Ekim 2011’de Van depremi ertesi Maçka Küçükçiftlik park’ta yapılan Van İçin Rock yardım konserinde Hayko Cepkin, Aslı, Pamela, Duman, Gripin, Malt, Melis Danişmend, Moğollar, Redd , Haluk Levent ve Model Grubu gibi 40 rock grubu, müzisyeni ile beraber yer almıştır.
Diskografi
Kadın (1996)
Artık Kısa Cümleler Kuruyorum (1999)
Perdeler (2001)
Kelimeler Yetse (2003)
Can Kırıkları (2005)
10 Mart 2007 İstanbul Konseri (2007)
Benim Adım Orman (2009)
Od (2013)
Turneler
Kadın Albüm Turnesi (1997)
Pepsi Cola Anadolu Turnesi (Kenan Doğulu ile)
Artık Kısa Cümleler Kuruyorum Albüm Turnesi (1999)
Fanta Turnesi (2002) (Teoman ile)
Fanta Turnesi (2003) (Teoman, Mor ve Ötesi ve Çilekeş ile)
Coca-Cola Soundwave Turnesi (2006) (Cem Köksal ve Joe Lynn Turner ile)
KoçFest (2007) (13 Şehir)
KoçFest (2008) (Hayko Cepkin ile 14 Şehir)
Benim Adım Orman Albüm Turnesi (Ocak – Mayıs 2010)
Fanta Gençlik Festivali Turnesi (Haziran – Temmuz 2010)
Türkiye Turnesi (12 Mart-22 Nisan 2011)
Vodafone Free Zone Turnesi (2011) (Hayko Cepkin, TNK, Badem ve Aylin Aslım ile)
Vodafone Free Zone Turnesi (2012)
Vodafone Free Zone Turnesi (2013) (Teoman, Bülent Ortaçgil, TNK ve Can Bonomo ile)
Fanta Gençlik Festivali Turnesi (2013) (Emre Aydın ve Kenan Doğulu ile)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here