İstanbul demek Türkiye demek.. zira ekonomi, kültür-sanat, bilim, teknoloji, inşaat, iş ve eğitim sektörünün başında gelen bir metropol şehir. Son yıllarda yerel halkın terk ettiği ancak Güney Asya, Asya ve Ortadoğu bölgesinden aldığı göçlerle öne çıkıyor. Bunun yanı sıra çarpık, ve betonik yapılaşmasıyla her daim gündemde olan önemli bir şehir.
Yeşil alanların ve özgür sosyal yaşamında özlemi içinde bulunan halkın en çok merak ettiği konuydu CHP İstanbul Belediye Başkan Adayı… Geçtiğimiz günlerde CHP adayını açıkladı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’un genç başkan adaylarından biri oldu aynı zamanda… 1970 İstanbul doğumlu İmamoğlu Trabzon’lu başarılı bir siyasetçi ve bürokrat. Her ne kadar ailesi muhafazakar kökenli olsa da Ekrem İmamoğlu‘nun siyasi düşüncesi üniversite yıllarında belirmeye başlamış. Üniversitede öğrenciyken sosyal demokrat değerleri benimsemiş. 2008 yılında da siyasete adım atmış ve ardından CHP’de aktif siyasete geçiş yapmış.
Ekrem İmamoğlu evli ve 3 çocuğu var. 1991 yılından beri Beylikdüzü’nde yaşıyor. Beylikdüzü’nde yaşayanların anlatıklarına göre bir belediye başkanından ziyade “mütevazı, sempatik, yardımsever, alçakgönüllü ve aileden biriymiş” gibi bir yapıya sahip.
Gerek başarılı siyasi geçmişi, gerekse iyi bir aile babası, gerekse iyi bir belediye başkanlığı vizyonuyla AKP’yi zorlayacak gibi görünüyor.
Siyaset Felsefesine Göre Genel Seçim ve Yerel Seçim Arasındaki Fark
Yerel seçimler her ne kadar genel seçim gibi gösterilmeye çalışılsa da içerik olarak sosyal yaşamınızı, tarzınızı etkileyecek bir seçim olduğunu belirtmekte fayda var.
Mantıksal terimlerle açıklamak gerekirse Genel Seçimler tümden gelim mantıkla yapılan seçimlerdir. Yerel seçimler ise tüme varım mantıkla hareketle yapılan sosyal çevreyi ve yaşamı ilgilendiren sosyolojik seçimlerdir. Genel seçimler ise daha çok ideolojiktir. Bu yüzden bu iki seçimin karıştırılmaması ve verilen kararların bu yönde olması gerekmektedir.
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede mutlu musunuz?
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede kendinizi güvende hissediyor musunuz?
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede kendinizi özgür hissediyor musunuz?
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede giydiğiniz (kadınlar-erkekler) şort, bermuda şort…vb kıyafetlerle rahat dolaşabiliyor musunuz?
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede kültür-sanat etkinlikleri düzenleniyor mu? Tiyatroya, sinemaya rahatlıkla ulaşabiliyor musunuz? Yoksa 45 dakika mesafeyle İstanbul’un merkezi ilçelerine mi gidiyorsunuz?
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede sağlık hizmetlerinden güvenli ve düzenli bir şekilde yararlanabiliyor musunuz?
- Sosyolojik yapı olarak yaşadığınız mahallede, ilçede görüşünüz, düşünceniz kısacası farklılıklarınızla rahat bir şekilde yaşayabiliyor musunuz?
Yukarıdaki bu sorulara AKP ve CHP tarafından yönetilen ilçelerin sosyal yaşamlarına bakarak yani kıyaslama yaparak cevaplayınız ona göre kararınızı veriniz ve oyunuzu kullanınız.